De Dude Ranch uit 1953 werd in erbarmelijke staat gevonden in de USA. Nu staat hij 100% gerestaureerd in mijn gameroom.

 
De Key West uit 1957 werd speciaal gemaakt voor John Lee Thompson uit de UK. Lees het uitgebreide restauratieverslag op zijn Blog.

De Beach Time uit 1958 was de laatste meest complete Bally Bingo uit de serie met Magic Squares. Alle elementen van de speelkaart konden worden verplaatst, waardoor de winstkansen aanmerkelijk konden worden beinvloed.

De Big Show uit 1956 was een zeer populaire bingo. De speelkaart heeft 4 Magic Squares, die nog voor het schieten van de vijfde bal konden worden gedraaid. De rode, gele en groene lijnen maakten hoge scores mogelijk
Van de onderstaande bingo's is door het klikken op de foto een uitgebreid restauratieverslag te zien

De Hi Fi uit 1954 is de enige Bally Bingo met een bewegend speelveld in het cabinet. Door middel van grote veren en solenoids kan het speelveld bewegen zonder dat de bingo op Tilt gaat.

De Cypress Gardens uit 1958 is gemaakt voor Ed's eigen collectie. Deze bingo met de 4 Magic Squares en de bewegende E lijn is een van de favoriten van Ed. Volgens Ed heeft de bingo precies de goede mix tussen features en scores, wat het spelen aantrekkelijk maakte.

De Gay Time uit 1955 heeft vier vertikaal verplaatsbare magic lines, maar heeft bovenal de Magic Pockets waarbij de ballen die in de bovenste rij zijn gevallen van links naar rechts en terug konden worden geplaatst. Zie het uitvoerige restauratieverslag door op de foto te klikken.

De Yacht Club uit 1953 heeft een grote speelkaart met daarop een aantal verspringende lijnen, waardoor het speelveld gewijzigd kan worden. Een zeer uitvoerig verslag van de restauratie is te lezen door op de foto te klikken

In 1955 maakte Bally de Beach Beauty (niet te verwarren met de latere Beauty Beach) en introduceerde de Wild Pockets. Zie voor meer details het uitgebreide  verslag van de restauratie, te lezen na het klikken op de foto hiernaast.

Bally maakte in 1955 ook de Miami Beach. De speelkaart leek veel op de speelkaart van de Yacht Club, maar werd geopend en gesloten door een lamellen gordijn. Voor het uitgebreide restauratieverslag met veel foto's  even op de foto klikken.

De Double Header die Bally in 1956 op de markt bracht, was weer een unieke kast. Bally combineerde twee verschilende speelkaarten in één machine. De kast komt vrijwel nooit op de markt en is dan ook zeldzaam. Hoogst toevallig kwamen we er één tegen. Een restauratie met een verrassende afloop.
Klik hier voor het hele verhaal
Restauraties
Click for English version

Met de Ballerina die Bally in 1959 introduceerde was de mogelijkheid om de nummers van de ballen te veranderen, (zonder dat de ballen van positie wisselden) de feature die eenmalig zou worden toegepast. De originele knoppen zijn dus ook maar heel kort geproduceerd. Gelukkig hadden we nog een nieuw setje liggen, die het begin vormde van een restauratie.
Klik hier voor dat verslag met foto's.